EVALD OKAS MUUSEUM NÄITUSED SUVEKOOL KURSUSED HAAPSALU KLAASIPÄEVAD
in english
Evald Okase Muuseum
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
KURSUSTE TELLIMINE

Kursused 2010

Galeriide ja muuseumide päev "Avatud uksed" 5.06.2010

Avatud uksed Avatud uksed

 

TEKSTIILITRÜKI KURSUS 21.08.2010
Juhendaja tekstiilidisainer Eelike Virve

Ühepäevase tekstiilitrüki töötoa käigus õpitakse väikeste tekstiilesemete kujundamist. Selleks sobivad T-särgid, padjapüürid, linikud, rätikud, sallid, kotid jm.
Trükkimine on nii kunstis kui disainis üks kiiremaid mooduseid tulemuse saavutamiseks. Samas annab ta rohkelt mänguruumi eksperimenteerimisele läbi erinevate tehnikate, materjalide ja värvide.
Kursuse raames õpitakse tundma siidi- ja šabloontrükitehnika lihtsamaid võtteid. Alustatakse kujundi valimisest ja selle stiliseerimisest trükitehnikale sobivaks. Õpitakse kuidas luua mustrit ja mis on mustrikordus; kuidas kujundada mitmest erinevast elemendist tasakaalustatud kompositsioon. Tehakse nii mitmevärvi- kui iiristrükki. Eritehnikatena veel foolium- ja flokktrükki ja paisutrükki. Õpitoas kasutatakse katvaid ja mittekatvaid vee baasil värve.

Tekstiilitrüki kursus Tekstiilitrüki kursus
Tekstiilitrüki kursus Tekstiilitrüki kursus

 

LASTE MEISTERDAMISE PÄEV 19.06.2010
Juhendaja graafik Britta Benno

Sel päeval on lapsed oodatud muuseumi hoovi meisterdama. Osalejatel on võimalik graafiku Britta Benno juhendamisel õppida taaskasutuspaberi valmistamist. Ettevalmistatud paberi massi ja vastavate raamidega saavad lapsed endale ise oma äranägemise järgi dekoreeritud efektse paberi teha, millest hiljem soovi korral kaart meisterdada.
Üritus on tasuta.

Laste meisterdamispäev Late meisterdamispäev
Laste meisterdamispäev Late meisterdamispäev

 

LASTE GRAAFIKAPÄEV 4.07.2010 ja 22.08.2010
Juhendaja graafik Britta Benno

Ühepäevase kursuse raames saavad lapsed kätt proovida ühe lihtsaima ja kiirema kõrgtrükitehnikaga: linooltrükiga.
Graafikapäeval valmivate tööde formaat on miniatuurne ja kursuse lõpptulemusena saavad lapsed endale ise trükitud tõmmistest järjehoidjad või kaardikesed.
Tööprotsess algab ideekavandiga, pildi välja lõikamisega, värvi peale kandmisega ning lõpeb tõmmise trükkimisega ja järjehoidja formaati lehe lõikamisega. Ühel õpilasel kulub töö valmimisele 2-3 tundi.
Kursuse käigus tutvustatakse lastele lühikese ülevaatena seda, mis on traditsiooniline vabagraafika ja selle tehnilised põhimõtted. Näidete varal vaadatakse tagasi kunstiajalukku.
Graafikapäev on tasuta ning sobilik lastele alates 8. eluaastast. Grupi suuruseks on maksimaalselt 10 last.

Late graafikapäev Laste graafikapäev
Late graafikapäev Laste graafikapäev

 

LASTE KUNSTIPÄEV 15.08.2010
Juhendaja maalikunstnik Lii Pähkel

Juba mitmendat aastat muuseumis toimuv laste kunstipäev on sobiv 5-12-aastastele lastele ning sel päeval on huvilistel võimalik maalida ja joonistada maalikunstnik Lii Pähkli juhendamisel. Ilusa ilma korral toimub kunstipäev muuseumi hoovis ja sellest osavõtt ei ole tasuline ning ei eelda eelnevat kokkupuudet kunstiõppega või kunstiringides osalemist. Vajalik on vaid huvi joonistamise ja maalimise vastu ning soov veeta üks ilus päev muuseumis.

Evald Okase Muuseumi suvehooaja lõpetamine 30.08.2010

Hooaja lõpetamine Hooaja lõpetamine
Evald Okase Muuseum | Karja 24, Haapsalu | eo.muuseum@gmail.com