EVALD OKAS MUUSEUM NÄITUSED SUVEKOOL KURSUSED HAAPSALU KLAASIPÄEVAD
in english
Evald Okase Muuseum
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
KURSUSTE TELLIMINE

Kursused 2016

18.06. kell 12.00
Laste meisterdamise päev "Leiutajate topsid. Pakendid taaskasutuses"
juhendaja Britta Benno

Sobilik lastele alates 6. eluaastat. Grupi suurus on 10 last. Kursusel osalemiseks on vajalik eelnev registreerimine: eo.muuseum@gmail.com või 5549024
Lastele osalemine tasuta. Lapsevanematele kursusel osalemise tasu 2€
Meisterdamise päevaks oleme kogunud erinevaid pakendeid – tetra pakke, topse jms, mis on meie ostmiste ja toidu tarvitamise jääkproduktiks. Meisterdamise päevaga pööratakse esiteks tähelepanu meie tarbimisele ja pakenditele ning mõtleme näitematerjali vaadates üheskoos, milleks ja kuidas saaksime vanad puhastatud karbid uuesti kasutusse võtta. Nutikad ideed on lastel kerged tulema, ehk loome ja leiutame üheskoos midagi enneolematult lennukat! Topsid hambaharjade, kammide, pliiatsite või kasvõi dirigendi pulkade hoidmiseks kaunistame samuti taaskasutusmaterjalidest – kangaste, nahatükkide ja paelte ülejääkidest saame ilusad lapilised-mustrilised leiutajate hoiunõud. Kaasa võib ka omalt poolt võtta vanu puhtaks pestud pakke ja topse!

Meisterdamiskursus 2014 Meisterdamiskursus 2014

 

02.07. - 8.07.
"RAKUPAKU – h e l i", rahvusvaheline rakukeraamika ja tekstiilidisaini töötuba.

Rakukeraamika ja tekstiili workshop on enesetäienduse võimalust pakkuv töötuba kunstnikele ja disaineritele. 2016 aastal toimuv workshop on juba neljas kord, kui kunstnikud ja disainerid saavad kokku Evald Okase Muuseumis, et nädala aja jooksul uurida ning katsetada savi ja rakupõletuse, tekstiili ja pakutrüki võimalusi.

Nii savi kui tekstiil on jälje jätmiseks tänuväärsed materjalid – tundlikud, paindlikud, väga erineval moel käsitletavad.

Workshopi eesmärgiks on anda osalejale kogemus erinevate materjalitehnoloogiate kasutamisest ja kombineerimisest loomeprotsessis. Tekstiil ja savi on ka sel korral peamised ehitusmaterjalid, kuid töötoa põhiteemaks on heli ja sellega seonduv. Töötuba on loomisprotsessi-keskne  ja üheks oluliseks kaasautoriks on kohapealsed ilmaolud, sest suuremalt jaolt toimub töötuba muuseumi õuel.

Workshopile on lisaks Eesti tekstiili- ja keraamikaerialal tegutsejaile oodata külalisi väljastpoolt, samuti teiste valdkondade kunstnikke. Töötoa tulemuseks on üheskoos valminud teos-installatsioon Evald Okase Muuseumi õuel ja näitus muuseumi pööningusaalis.

Rakupaku 2016 Rakupaku 2016
Rakupaku 2016 Rakupaku 2106

 

10.07 kell 12.00
Laste graafikapäev "Juurikad. Kuivnõel tetra pakil"
juhendaja Britta Benno.

Sobilik lastele alates 8. eluaastast.
Grupi suurus on 10 last.
Kursusel osalemiseks on vajalik eelnev registreerimine: eo.muuseum@gmail.com või 5549024
Lastele osalemine tasuta.
Lapsevanematele kursusel osalemise tasu 2€
Laste graafikapäeval tutvume ühe lihtsaima ja võluvaima sügavtrüki tehnika, kuivnõelaga. Kuid seekord kasutame erilisi taaskasutusmaterjale – joogipakendeid. Lahti lõigatud tetra pakk on metallplaadile alternatiiviks väga hea, lastele ohutu ja keskkonda säästev materjal teostamaks väike armas graafiline tõmmis. Trükkimisel kasutame veebaasil sügatrüki värve, mis on samuti ohutumad ja lihtsamad käsitleda kui traditsioonilised õlivärvid. Piltide teemaks on meie toidulaud ja taimesaadused – uurime juurikaid ja köögivilju lähemalt. Tehnika on sobilik alates 7-aastastele, grupi suurus on 10 last. Kaasa võib võtta oma kogutud, pestud ja lahti lõigatud tetra pakid!

Graafikapäev 2016 Graafikapäev 2016
Graafikapäev 2016 Graafikapäev 2016

 

30.07.-31.07.
Eesti Moekunstnike Ühenduse workshop/moejoonistus/.
Korraldajad Anne Metsis ja Anu Hint

On saanud traditsiooniks, et igal suvel võõrustab Evald Okase Muuseum Moekunstnike Ühenduse workshop´i, mille korraldajaks ühenduse moekunstnikud Anne Metsis ja Anu Hint . Kolme päeva jooksul toimub muuseumis moekunstike enesetäienduse töötuba, kus kunstnikud harjutavad kätt moejoonistuste ja figuuri joonistamises. Töötoast võtavad osa moekunstnikud Eestist ja välismaalt.

 

27.08. kell 12.00
Laste kunstipäev
juhendaja Lii Pähkel

Laste kunstipäev on mõeldud 5-12-aastastele lastele ning sel päeval on huvilistel võimalik maalida ja joonistada maalikunstnik Lii Pähkli juhendamisel. Ilusa ilma korral toimub kunstipäev muuseumi hoovis. Osavõtt ei ole tasuline ning ei eelda eelnevat kokkupuudet kunstiõppega või kunstiringides osalemist. Vajalik on vaid huvi joonistamise ja maalimise vastu ning soov veeta üks ilus päev muuseumis. Kunstipäeva eesmärgiks on tekitada lastes huvi kunstiga tegelemise vastu ning samuti lähendada neid EO Muuseumile näidates, et see on paik, mida ka lastel on põhjust külastada.

Evald Okase Muuseum | Karja 24, Haapsalu | eo.muuseum@gmail.com