EVALD OKAS MUUSEUM NÄITUSED SUVEKOOL KURSUSED HAAPSALU KLAASIPÄEVAD
in english
Evald Okase Muuseum
Uudiste arhiiv
OSAVÕTT SUVEKOOLI KURSUSTEST

Suvekooli kunstikursustel on võimlik osaleda kõigil huvilistel olenemata eelnevast kunstialasest ettevalmistusest.
Osa võtta soovijal palume eelnevalt registreeruda, andes oma soovist teada elektronposti aadressile: eo.muuseum@gmail.com või mari.roosvalt@artun.ee või helistades telefoninumbril 55 140 39. Osavõtjate arv on piiratud, ühes grupis maksimaalselt 12 inimest, graafikakursusel 10 inimest. Kohapeal võimalik ööbida, 1 öö 80 EEK.

Suvekooli kursused on tasulised, osavõtu maksu tasumise tähtajaks muuseumi arvele on 9. juuli 2007. Muuseumi arveldusarve: 221022264616, Hansapank.
NB! Kursusel mitte osalemise korral muuseumi arvele laekunud osavõtu tasusid tagasi ei maksta.

Kursustest:

16.07.-17.07. kell 14.00 Haapsalu vanalinna joonistamine, juhendaja Matti Pärk
Kahepäevase kursuse sisuks on Haapsalu vanalinna joonistamine. Kursuslased õpivad väheste vahenditega paberil edasi andma vanale kuurortlinnale iseloomulikku miljööd: tänavad, sisehoovid, aiad jm. Joonistamiseks kasutatakse sütt, 2-3 värvi ning pliiatsit.
Samuti arendab kursus perspektiivitunnet ja oskust kujutada pildil esemeid ruumiliselt.
Kursuse maht: 4h
Maksumus: 400 EEK.

18.07.-19.07. kell 12.00 Graafikakursus, sügav- ja kõrgtrükk, juhendaja Kaisa Puustak
Kursuse eesmärgiks on tutvuda graafiliste lehtede tegemise kunstiga, kasutades erinevaid klassikalisi tehnikaid.
Esimesel päeval valmistatakse ette - graveeritakse ja/või maalitakse - väikeseformaadilised trükiplaadid. Tehnika -  kuivnõel ja carborundum. Kuivnõelaplaadid on trükitavad samal päeval. Teisel päeval tegeldakse peamiselt trükkimisega, kasutades õli baasil valmistatud värve. Lisaks võib kõrgtrükkida tasapinnalisi valmiskujundeid, kasutada hiina kollaa˛i efekte, jms.
Kursuse lõppedes on igal osavõtjal valminud omatehtud graafilisi lehti, omandatud nii kõrg- kui sügavtrüki põhimõtted ja saadud kogemus tööst kunstnikuna trükipressi taga.
Kaasa võib võtta mittevajalikke CD-plaate, kiipkaarte, õhukest pleksiklaasi, offsetplaadi tükke. Kellel on, oma kuivnõel. Soovi korral oma sügavtrükipaberit. Väike mapike, kuhu vahele pärast kaasavõetavad tõmmised panna. Soovitav põll või kittel rõivaste kaitseks ja rasvane kätekreem. Muu tööks vajalik on kohapeal olemas.
Kursuse maht: 5h
Maksumus: 600 EEK.

20.07. kell 12.00 aktijoonistus, croquis, juhendajad Kaisa Puustak ja Evald Okas
Kursuse eesmärk on  arendada vaistlikku kujutamisviisi - kiired visuaalsed otsused, spontaanne tegutsemine paberil.  Tähtis pole niivõrd figuuri tõsirealistlik kujutamine kuivõrd loomulikkus ja elavus. Kiirete visanditega joonistatakse lahti nii käsi kui vaim. Töö toimub muuseumi teisel korrusel, Evald Okase kuulsate aktimaalide keskel. Kasutatakse professionaalset modelli.
Kursusel valminut analüüsib ja annab oma hinnangu maestro Evald Okas. Kaasa võtta erinevaid joonistusvahendeid.
Kursuse maht: 4h
Maksumus 250 EEK.

21.07.-22.07. kell 12.00 akrüülmaal, juhendaja professor Tiit Pääsuke
Kursus sisaldab endas kahte koolitust. Üks neist on mõeldud algajatele ning selle sisuks on teadmiste omandamine akrüül- või  õlivärvide tehnikatest ja lihtsamad ülesanded natuurist maalimisel. Teine on edasijõudnuile ning selle eesmärgiks on loovuse arendamine. Püstitatakse loov ülesanne või ülesanded, millele igaüks püüab leida lahenduse maalikunsti vahenditega. Selleks vajatakse vähemalt 2 maalipõhja.
Kursuse maht: 4h
Maksumus: 500 EEK

Evald Okase Muuseum | Karja 24, Haapsalu | eo.muuseum@gmail.com