EVALD OKAS MUUSEUM NÄITUSED SUVEKOOL KURSUSED HAAPSALU KLAASIPÄEVAD
in english
Evald Okase Muuseum
Uudiste arhiiv
Tallinna linn austas Evald Okast Raemedaliga
Tallinna linnavalitsus omistas Evald Okasele Raemedali. Medaliga tunnustatakse 28. novembril 95. juubelit tähistanud kunstnikku ja õppejõudu Evald Okast pikaajalise ja produktiivse kunstielu rikastamise eest Tallinnas. Evald Okas 2009

Evald Okas on osalenud Eesti kunstielus üle 70 aasta. Oma loomingut tutvustava muuseumi on ta rajanud Haapsallu, kuid kunstniku kodulinnaks on Tallinn, kus on möödunud tema elu ja loominguliselt viljakad aastad.
Evald Okase esimene näitus Tallinnas toimus 1939. aastal Tallinna Kunstihoones ning alates 1944. aastast oli kunstniku tegevus seotud Eesti Kunstiakadeemiaga. Ta on olnud Akadeemia kauaaegsemaid professoreid ning alates 1993. aastast emeriitprofessor.

Tallinna linna auväärne elanik ning Eesti ja pealinna kunstielu aastakümneid rikastanud kunstnik Evald Okas on olnud loominguliselt aktiivne ning jätkanud loomingulist tegevust veel ka kõrges eas. Evald Okase loomingut erinevatest perioodidest oli võimalik näha kunstniku juubelinäitustel Tallinnas Vabadusegaleriis ja Disaini- ja Arhitektuurigaleriis.

Raemedalit on Tallinnas linna tunnustust väärivatele kodanikele välja antud alates 2004. aastast ning selle on pälvinud kokku 33 inimest.

Evald Okase Muuseum | Karja 24, Haapsalu | eo.muuseum@gmail.com