EVALD OKAS MUUSEUM NÄITUSED SUVEKOOL KURSUSED HAAPSALU KLAASIPÄEVAD
in english
Evald Okase Muuseum
Uudiste arhiiv
Näitus - Ruumiline

MärkmikPRESSITEADE - KUTSE

01.-22. 06.2014

Evald Okase Muuseum
Karja 24, Haapsalu

Ruumiline kunst keskendub mitmekihilisele meelelisele tajumisele ning ei tegele pelgalt visuaalse kogemusega. Antud teostes on ruumiline mõtlemine ühendatud sisulise sõnumi ja oskusliku materjali kasutusega. Näitusele on valitud tugeva laenguga objekte, mis loovad soodsa pinnase dialoogiks ja mille kaudu saavad vaatajad kompida oma isiklikke sise- ja välisruumi piire.

Näitusele valitud 22 autori looming on silmapaistev oma intensiivsuses ja laetud vaimukuses. Neid ühendab kuraatori silmis sarnane arusaam kunsti ja absurdi kooslusest ning oskus seda oma loomingus väärikalt alltekstina kasutada.
Väljapanek koosneb spetsiaalselt selle näituse jaoks loodud kohaspetsiifilistest töödest kui ka olemasolevate teoste kuraatoripoolsest valikust. Ruumilised objektid ja installatsioonid on eksponeeritud 1. ja 3. korrusel ning muusemi õuel.

Teoste autoriteks on:
Jass Kaselaan, Ralf Lõoke, Mare Mikof, Ott Kadarik, Marianne Jõgi, Aime Kuulbusch, Eve Koha, Silja Saarepuu, Villu Plink, Iir Hermeliin, Eili Soon, Kaarel Kurismaa, Kristiina Uslar, Jarõna Ilo, Anu Põder, Hans Kristian Mänd, Lauri Kilusk, Marje Mee, Timo Ripatti (Soome), Nao Oshima (Jaapan), Sarah Lebot-Toledo (Prantsusmaa), Catherine Sintés (Prantsusmaa).

Näituse avamisel 1. juunil kell 16.00 astuvad üles G.Otsa muusikakooli õpilased Emma Johanna Lepasoo, Kristel Urke ja Andres Olema improvisatsiooni õppejõu Diana Kiiviti eestvedamisel. Muusikud suhestuvad näitusel eksponeeritud teostega ja komponeerivad tekkinud mõtteid ja tundeid muusikalisteks improvisatsioonideks.

Näituse kuraator ja kujundaja on Mara Ljutjuk.

Evald Okase Muuseum | Karja 24, Haapsalu | eo.muuseum@gmail.com